בימים שלפני פורים, יום בו ניצלנו מהשמדה מוחלטת בזכות התפילה, משחרר הזמר שלומי קאופמן את השיר "אחינו", לחן חדש ושקט למילות התפילה בהם אנו מבקשים מהקב"ה לשמור על אחינו שזקוקים לישועה בכל מקום שהם.
את השיר הלחין איצי וולדנר, על ההפקה המוזיקאלית אחראי די ג'יי אולטריקס (Olturix).
לכבוד חודש אדר משחרר הזמר יעקב זינגבוים סינגל חדש - "להיות בשמחה".
את השיר הלחין עיבד והפיק מוסיקלית המעבד והמפיק המוסיקלי אריק רודיך ז"ל, שזהו בעצם השיר האחרון לפני מותו הפתאומי. וזינגבוים, כחבר אישי ומי שעבד עימו לאורך השנים רואה במוטו של השיר מעין צוואה מוסיקלית של רודיך ז"ל.
כמה חודשים אחרי הצלחת סינגל הבכורה, ממשיך הזמר והיוצר מאיר מסוארי להפתיע עם סינגל שני.
"היום בו נולדת" - שיר קצבי וסוחף בסגנון רוק ישראלי בנגיעות טכנו, עם מסר של תקווה ואמונה שלכל אדם יש מקום, ואין לך אדם שמיותר בעולם כי לא משנה באיזה מצב - "העולם אינו יכול להתקיים בלעדיך!".
את השיר כתב והלחין מאיר, על העיבוד וההפקה המוזיקאלית אחראי אבי טל.
הזמר דוד חפצדי ממשיך עם סינגל חדש אותו הוא מבצע יחד עם בנו עובדיה יוסף חפצדי - "מה אהבתי תורתך", שיר שקט אותו הלחין הבן עובדיה יוסף למילים מתוך פרק קיט בתהילים.
כמו תמיד זה מגיע לרגל שמחה והפעם לרגל חתונת בנו של יוסף נתן רוזנברגר. צמד יצרני הלהיטים יואלי קליין ושיעה גרוס מתלבשים על הניגון הסוחף של של חסידי קרלין בעיבוד והפקה מוזיקלי של יענקי כהן עם המילים מפרק ק' בתהילים "מזמור לתודה".
"מזמור לתודה הוא פרק מיוחד שכל עניינו הוא הודאה לקב"ה, על נפלאותיו שבכל יום עמנו" אומר קליין, "ישנם ניסים וחסדים גדולים שהקב"ה נוהג עמנו מדי יום - חלקם גלויים וידועים לנו, ואת חלקם איננו יודעים וחשוב להוקיר על כך תודה". יצוין כי המזמור מפורסם גם כסגולה ללידה קלה והצמד קליין גרוס מבקשים להקדיש את השיר לרפואתו של חיים אליעזר בן אסתר, ויוחנן בן יהודית בזכות ר' לוי יצחק בן שרה שאשא ור' ישעי ב"ר משה.
קליין וגרוס שחררו מספר רב של להיטים משותפים אך עם זאת שירם המפורסם ביותר הינו "ואפילו בהסתרה" שזכה למאות גרסאות כיסוי וכיכב בכלי מדיה בכל רחבי העולם.
הלהיט 'דאווענען' שיצא לא מכבר ע"י מקהלת הילדים האמריקאית 'יונגערליך' כבש בסערה את עולם המוסיקה היהודי, כשציבור גדול שאינו נמנה על דוברי שפת האידיש, נאלץ עד כה להסתפק בהאזנה ללחן המצוין של הערשי ויינברגר אך מבלי להבין את משמעות השיר.
מנהל ת"ת הרא"ם שע"י החינוך העצמאי ברחובות הרב מאיר פנט, שרצה להנחיל לתלמידיו את המסר העמוק הטמון בשיר, תירגם אותו לעברית כשהשיר מקבל את השם "להתפלל".
בת"ת הרא"ם משלבים בהווי הלימוד ובמסגרת החינוכית את המוסיקה והשירה החסידית, כך שהדרך להקלטת השיר באולפן הממוקם בת"ת, הייתה קצרה, הרב פנט כינס באולפן את 'פרחי הרא"ם' כשבמקביל מקהלת הילדים הנודעת 'שיר הלל' התכנסה אף היא באולפני שיר הלל בבני ברק ועמלה על הוספת הרמוניות מקצועיות ונעימות לאוזן וקטעי סולו מיוחדים.
על העיבוד של "להתפלל" הופקד המעבד רפאל סופר, שישב וכתב עיבוד נאמן למקור על כל תגיו ודקדוקיו, על העיבוד הקולי הופקד מנצחה של מקהלת 'יחד' שרוליק וייצמן כששילוב הכוחות המיוחד הזה הביא לתוצאה מושלמת ומרגשת.
הזמר והיוצר דרור יצחק מלמד יוצא עם סינגל בכורה אותו גם כתב והלחין "הבריאה של השם".
את השיר עיבד והפיק מוזיקאלית עמוס כהן.
דרור יצחק מלמד, בחור מתמודד, שיצירתו, משקפת הכרת תודה עמוקה, על כל השפע הגשמי והרוחני, שמעניק לנו הבורא, בנעוריו החזיר את משפחתו בתשובה דרך התלהבות ותשוקה לשם יתברך.
המלחין החסידי ר' שמשון ניימאן משיק כעת את אלבום הבכורה - "נחמה" עשרה רצועות אותם הוא גם הלחין וגם מבצע יחד עם גדולי הזמר החסידי, בעיבודו של נפתלי שניצלער.
באלבום החדש משתתפים מקהלות 'מלכות', 'שירה' ו'שבח', בעלי המנגנים מאיר אדלר, שלמה גרטנר, אהרל'ה סאמעט, דובי מייזלעס יואלי קליין ועוד..
עם צאת האלבום משוחרר מתוכו סינגל הנושא את שמו של האלבום - "נחמה", את השיר מבצע ר' שמשון יחד עם הזמר שלומי גרטנר ובליווי קולי של חברי מקהלת 'מלכות' ומקהלת הילדים 'שבח'.
המטפל הרגשי הזמר והיוצר מרדכי רוט, ממשיך עם סינגל חמישי - "לך מחכים".
"היה אצלי לפני תקופה בחור כבן עשרים הוא סיפר על נפילות וירידות עמוקות ברוחניות הוא בכה לי ואמר לי כמה אפשר לנפילות האלו למה קשה לי כל כך ברוחניות הלוואי שהקדוש ברוך הוא יתן לי קצת אהבה ויקרב אותי אליו שיעזור לי"
באותו לילה בשעת ליל מאוחרת תפסתי את הגיטרה והשיר הגיע, אבא לך מחכים.
השיר מביע את הזעקה של הנשמה שזועקת אבא שבשמים תקרב אותי אליך רק תתן לי קצת אהבת השם ואתה תראה כמה אני ירוץ אחריך.
ידוע שאחד הצדיקים אמר השם יתברך רק אם תסיר מעמך ישראל את היצר הרע אתה תראה איזה יהודים טובים וקדושים יש לך.
המדרש מתאר את המחלוקת בין הקב"ה לעם ישראל בנושא התשובה: אמרה כנסת ישראל לפני הקב"ה, רבש"ע, בידך היא, השיבנו, אמר להם, הקב"ה בידכם היא, שנאמר (מלאכי ג׳:ז׳) שובו אלי ואשובה אליכם נאום ה׳, אמרה לפניו, רבש"ע, בידך היא, שנאמר (תהלים פ"ד) שובנו אלהי ישענו, לכך נאמר השיבנו ה׳ אליך ונשובה . לפעמים אני פוגש יהודים שכל כך קשה להם ומתמודדים. בפרט בדורנו אנו ואז ממש הנשמה שלך זועקת השיבנו ונשובה אבא תקרב אותנו אנחנו חייבים אותך אנחנו כבר לא יכולים השיבנו ונשובה.
בדרך לאלבומו ה־12 (הנשמה רוצה יותר) ממשיך הזמר והיוצר אהרון רזאל ומשחרר את הסינגל השלישי - "רחמים ניסן".
השיר החדש הוא למעשה סיפור על אדם מבוגר בשם רחמים ניסן אותו הכיר אהרון בשכונת נחלאות בירושלים בתקופה שהתגורר שם כשהיה ילד.
את השיר כתב והלחין אהרון רזאל, על ההפקה המוזיקאלית אחראי אייל מזיג.
כמו שלשת הסינגלים הראשונים גם שאר השירים באלבום יהיו נקודות של סיפורים ומקרים בהם נתקל אהרון רזאל במהלך חייו.
על מנת לעמוד בהוצאות האלבום השיק רזאל קמפיין מימון המונים בקישור הזה בו ניתן לרכוש את האלבום או אם תרצו למשל שאהרון ילחין לכם שיר או יקליט אתכם דואט, ועוד..
דב הנדלר זמר וחזן ותיק בתחום השירה והחזנות, הוציא בעבר ארבעה אלבומים: "ישועת ד' כהרף עין", "נאלמתי דומיה", רעווא דרעווין.", ו"לישועתך קויתי השם".
כעת אחרי שנים ארוכות שלא הקליט חומר חדש, חוזר דב הנדלר עם סינגל חדש - "הלב והמעיין".
השיר נולד בעקבות שיעור של הרב ארי לנדא (מרצה במדרשות בר אילן ואורות עציון) בתורת רבי נחמן מברסלב. השיעור עסק באחת המעשיות העמוקות ביותר של רבי נחמן "מעשה בשבעה קבצנים".
דב שלח את המילים של המעשיה לידידו ר' משה מרדכי (מונה) רוזנבלום שהלחין, עיבד והפיק מוזיקאלית, ביצע את הקריינות, והצטרף לשירה, תוך שהוא מוסיף את ה"קנעייטשים" שלו.
אל דב מתלווה הפעם ידידיה וקסלר – נער פלא בן 13, שם עולה בשדה השירה החסידית והחזנות, שעלה לארץ בגיל 3 מקנדה וכיום גר ביישוב נריה, תלמיד מצטיין בכיתה ח' בתלמוד-תורה שביישוב.
מילים: סיפורי מעשיות לרבי נחמן מברסלב, מעשה יג.
לחן, עיבוד והפקה מוזיקלית: משה מרדכי (מונה) רוזנבלום.
כל דבר ודבר בעולם יש לו לב, וגם העולם בכללו יש לו לב, ולב העולם הוא קומה שלמה כקומת אדם עם פנים ועם ידיים ורגליים, אלא שאפילו הציפורן הקטנה ברגלו של לב העולם מלובבת יותר מכל לב אחר.
בקצה העולם יש הר גבוה ועליו אבן גדולה וממנה יוצא מעין. בקצה השני בעולם גם שם יש הר גבוה ובו נמצא לב ליבו של העולם. ולב העולם עומד וצופה תמיד כנגד המעין, והוא נכסף ומשתוקק לבוא אליו. ומפני מה אינו הולך אליו, אלא כל זמן שהוא עומד על פסגת ההר הוא רואה את ההר ששם המעין.
אחד מראשי הישיבות החשובים בארץ, ישב ולמד בעניינים שונים על המקדש, ונתקל בדבריו של הבעש"ט שאומר 'מקום שאדם חושב שם הוא'.
הנקודה הזו הזכירה לו גם את דברי המשנ"ב שפסק להלכה שבעת התפילה אדם צריך לחשוב כאילו הוא בבית המקדש, ודביקות בה' היינו שיצייר לפניו את שם השם, וזה גם מה שאומר דוד המלך "שבתי בבית ה' כל ימי חיי", ששם ה' היה לפניו תמיד.
בנוסף מובא בספרים כי אם אדם רוצה להינצל ממידת הדין ולחזק את מידת הבטחון יצייר לעצמו כאילו הוא עומד במקום קדוש הנקרא 'היכל החסד', היכל החסד זו לשכת החשאין בבית המקדש שם היו קופות שעניים היו לוקחים מהם כסף בהצנע לפי צרכיהם.
את שלושת הנקודות הללו למד ראש הישיבה בעיון ותוך כדי הלימוד הבזיקה לו המחשבה כי חד הם ומתוך זה שאדם מקיים "שבתי בבית ה'", ומצייר את שם ה' לנגד עיניו, הוא מהר מאוד ימצא את עצמו בבית המקדש ובהיכל החסד ניצל מדינים קשים וזוכה למידת הביטחון.
מתוך החיבור של הדברים הגיעה גם השראה מיוחדת ללחן מקסים, שכולל במילותיו את שלושת הנקודות, כשאל הביצוע ל"שבתי" גייס המפיק ישראל שטרן את החזן יעקב מוצן, כשעל העיבוד הופקד המעבד והפסנתרן הבינלאומי מנחם בריסטובסקי.
שטרן מספר כי מדובר בסנונית ראשונה מתוך הפקות נוספות ושירים שיצאו בקרוב תחת ידיו של ראש הישיבה, "שבתי" נבחר לצאת בתקופה זו בה משמיעין על השקלים, כדי לעודד את החסד והבטחון בה' בעם ישראל.
חודשים ספורים לאחר הסינגל הקודם, ממשיך הזמר יניב מדר בדרך לאלבום הבא עם סינגל נוסף - "לילה של שמחות".
את המילים כתב רמי לב ללחן של דוד ביתן שגם עיבד והפיק מוזיקאלית את השיר.
לבקשתו של יניב נוספו לשיר המילים "היום שומעים ברחובות ת'מוסיקה שלנו", כתגובה למפיק שפנה אליו לפני שנים בהצעה להחליף את שם המשפחה ולשווק אותו כזמר חסידי "גם ככה המוסיקה שלכם פח, היא בחיים לא תצליח".
לני סולומון. אחת הדמויות הצבעוניות והססגוניות שידעה המוסיקה החסידית. עם רזומה מדהים ומרשים, כסולן הראשון של להקת "קשר", הסולן ומי שהקים את להקת "שלוק רוק" המיתולוגית איתה מופיע עד עצם ימים אלו. שר וליווה את גדולי הזמר החסידי ובהם מרדכי בן-דוד, אברהם פריד ואפילו את ר' שלמה קרליבך. באמתחתו שלושים ותשעה אלבומים, חמש-מאות ועשרים שירים, ומעל אלפיים הופעות בכל רחבי הגלובוס.
פרויקט "שירה יתירה" הינו האלבום השמיני בעברית של סולומון.
בשונה מאלבומי שירי שבת שנלקחים מתוך שולחן שבת של הסעודות השונות של השבת, שירי האלבום הולחנו על-ידי סולומון והפסנתר הביתי במשך כשנה כמחצית השעה לפני כניסת השבת עת מקבלים נשמה יתירה.
בבחינת "שירה יתירה", רתם אליו סולומון זמרים ואמנים שונים שיבצעו ביחד ולחוד את השירים. כשעל מלאכת העיבוד וההפקה המוסיקלית הופקד המעבד והמפיק המוסיקלי ג'ף הורוביץ.
"יפקוד" – הסינגל הראשון מתוך הפרויקט בביצוע של הזמר משה בל. בל בן עשרים וארבע, אך כבר בהיותו ילד הספיק להופיע לצידם של גדולי הזמר החסידי יעקב שוואקי ואברהם פריד במסגרת מקהלת הילדים "שירה חדשה". השתתף ב"פרויקט X2" של ליפא שמעלצר כאחד הסולנים. הספיק להוציא שני אלבומים בשם "שבת אחים" עם אחיו שמעון, ולאחרונה התארח באלבומים של ארי גולדוואג ושמחה ליינר.